
Studenten in de wijn?
Wij zijn Jelmer en Jelmar, twee studenten in de wijnhandel.
Het begon allemaal in 2023 als een schoolproject op het MBO, waarbij we een ondernemersplan schreven. We kozen als product voor wijn, niet omdat we er zoveel van wisten maar omdat wijn mensen samenbrengt én een ontzettend leuk (en lekker) product is.
Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder, hebben we meerdere wijncursussen gedaan, wijnboeren bezocht en bouwen we verder aan onze onderneming op het HBO.
We verkopen goede wijnen van kleine boeren via deze webshop en via wijnproeverijen op locatie.
Wijn met verhaal.
Wij verkopen wijnen van kleine wijnboeren met een verhaal. Geen massa, maar karakter. Af en toe gaan we zelf bij ze langs om te zien waar de fles vandaan komt en wie ’m maakt. Zo brengen we hun verhaal naar jouw glas.

Wijnboer Beppe
Aan het begin van onze onderneming gingen we op wijnreis door Piemonte. Daar ontmoeten we wijnboer Beppe! Een wijnmaker die vol passie vertelt over zijn wijnen.
Pescaja's wijngaarden bevinden zich in de glooiende heuvels van Piëmonte, voornamelijk in Roero, Langhe en Colline Alfieri. Deze regio's worden beïnvloed door de nabijheid van de Alpen en de Middellandse Zee, wat resulteert in unieke omstandigheden voor wijnbouw. De bodem varieert van kalksteen voor rode druiven tot zandklei voor witte variëteiten.
Beppe creëert prachtige fruitige wijnen met druiven als Nebbiolo, Barbera en Arneis. Hand geplukt en elk met hun eigen unieke eigenschappen. Op het wijndomein van Beppe komen de wijnen tot leven, waar innovatie hand in hand gaat met behoud van natuurlijke kwaliteit.

Wijnhuis Provolo
In de heuvels van Mezzane di Sotto, één van de zeven beroemde valleien van Valpolicella, maakt de familie Provolo al sinds 1927 wijnen vol karakter. Vandaag de dag staat de vierde generatie aan het roer: vader Marco, samen met zoon Maurizio en dochter Alessia.
De wijngaarden liggen prachtig op zo'n 300 meter hoogte, badend in zonlicht en heerlijk geventileerd. De kalkrijke bodems en de liefde voor biologisch werken zorgen hier voor druiven van topkwaliteit.
Provolo werkt duurzaam en compromisloos aan smaak en kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een verfijnde Valpolicella of een expressieve Soave.

Wijnboer Fransesco
Op de ruige heuvels van Berchidda, in het hart van Sardinië, vind je Cantina Atlantis. Een jong familiebedrijf dat sinds 2013 wordt gerund door de broers Francesco en Andrea Sannitu. Met hun wijngaarden in het exclusieve DOCG-gebied Vermentino di Gallura hebben zij één doel: wijnen maken die de ziel van Sardinië vangen.
In deze "Driehoek van Vermentino," met bodems van graniet, zand, en klei, gedijen hun druiven op een plek waar zon, zee en het karakteristieke Sardijnse terroir samenkomen.

Wijnproeverijen & events
Naast de webshop geven we ook wijnproeverijen op locatie en organiseren we ons eigen event; Jeletvin Proeft!

