Gegrilde Zalm met Groene Asperges en Citroen-Dille Saus
Ingrediënten (4 pers):
- 4 zalmfilets
- 500 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 citroen, in plakjes
- Verse dille, (gehakt)
Voor de citroen-dille saus:
- 1/2 kopje Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel citroenrasp
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
-
Voorbereiding:
- Verwarm de Grill of BBQ voor op middelhoog vuur.
- Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de citroen-dille saus. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Zalm en Asperges Voorbereiden:
- Bestrijk de zalmfilets en de asperges met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Leg plakjes citroen bovenop de zalmfilets voor extra smaak.
-
Bereiding:
- Plaats de zalmfilets op de grill of BBQ, met de huid naar beneden. Gril ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot de zalm net gaar is en makkelijk uit elkaar valt met een vork.
- Leg tegelijkertijd de asperges op de grill en gril ze 5-7 minuten, af en toe omdraaien, tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
-
Serveren:
- Leg de gegrilde zalmfilets en asperges op een serveerschaal.
- Garneer met verse dille.
- Serveer de citroen-dille saus ernaast als een frisse aanvulling.