Gegrilde zalm met asperges

Gegrilde Zalm met Groene Asperges en Citroen-Dille Saus

 

Ingrediënten (4 pers):

  • 4 zalmfilets
  • 500 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen, in plakjes
  • Verse dille, (gehakt)

Voor de citroen-dille saus:

  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:

    • Verwarm de Grill of BBQ voor op middelhoog vuur.
    • Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de citroen-dille saus. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Zalm en Asperges Voorbereiden:

    • Bestrijk de zalmfilets en de asperges met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
    • Leg plakjes citroen bovenop de zalmfilets voor extra smaak.
  3. Bereiding:

    • Plaats de zalmfilets op de grill of BBQ, met de huid naar beneden. Gril ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot de zalm net gaar is en makkelijk uit elkaar valt met een vork.
    • Leg tegelijkertijd de asperges op de grill en gril ze 5-7 minuten, af en toe omdraaien, tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Serveren:

    • Leg de gegrilde zalmfilets en asperges op een serveerschaal.
    • Garneer met verse dille.
    • Serveer de citroen-dille saus ernaast als een frisse aanvulling.