
Afkomstig van de flank van de koe, wat zorgt voor een grove structuur en diepe vleessmaak. Op de BBQ wordt bavette heerlijk sappig.
Zeker als je ‘m serveert met een glas Provolo Gino erbij: een volle rode wijn die zijn mannetje staat naast dit krachtige stuk vlees.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 700 gram bavettes
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
-
verse platte peterselie
-
gedroogde oregano
-
gerookt paprikapoeder
-
milde olijfolie
-
rodewijnazijn
-
water

Bereiding:
- Haal de bavette uit de koelkast en leg op een bord. Dek af met vershoudfolie en laat zo’n 30 minuten op kamertemperatuur komen. Steek intussen de barbecue aan.
- Voor de chimichurri: verwijder de zaden van de rode peper en snijd de peper fijn. Snipper de sjalot, hak de knoflook en peterselie. Meng dit alles met de oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en een scheutje water. Voeg eventueel wat zout toe. Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
- Dep de bavette droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de olijfolie. Grill 5–6 minuten op de barbecue tot een kerntemperatuur van 52–54 °C (medium rare). Draai halverwege om. Haal het vlees van het vuur, laat 5–10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd in dunne plakken.
- Schenk een glas Provolo Gino in, een volle rode wijn die perfect samengaat met dit sappige, kruidige stuk vlees. Salute!
Vol, rijk en onweerstaanbaar lekker
De Provolo Gino is zo'n wijn die je niet snel vergeet. Gemaakt van 80% Corvina en 20% Rebo, barst hij van de geurige aroma’s van rijp donker fruit, kruiden, specerijen en een subtiele toets cacao.
In de smaak proef je volle, rijpe bosvruchten, zachte vanilletonen en soepele, ronde tannines. Krachtig en intens, maar altijd in balans.
Perfect voor een avond uitgebreid tafelen, bij een mooi stuk vlees of een stoofgerecht.
Serveer ‘m rond de 16-18 °C en laat je verrassen door deze Italiaanse krachtpatser.
Steek ’m maar alvast aan: dit is het BBQ proefdoosje
Zes wijnen die vragen om kolen, vuur en goed gezelschap.
Van sappig rood tot volle witte dorstlessers en één knisperende rosé alles wat je nodig hebt voor een geslaagde BBQ.