Op de huid gebakken zeebaars met citroen-mosterdsaus

Een zomers visgerecht dat in een half uur op tafel staat. Licht, fris en perfect bij een glas Vermentino. Wij combineren ‘m graag met de Atlantis Crizia uit Sardinië: die tilt de frisheid van citroen en romigheid van de saus naar een hoger niveau.

Wat je nodig hebt (voor 2 personen)

  • 2 verse zeebaarsfilets met huid

  • 1 eetlepel bloem

  • 200 ml kookroom (plantaardig of regulier)

  • 1 biologische citroen

  • 2 eetlepels grove mosterd

  • zout & versgemalen peper

  • een klontje roomboter of scheut olijfolie

  • optioneel: wat verse tuinkers of dille voor de afwerking

Bereiding

  1. Dep de zeebaars droog met keukenpapier en bestrooi licht met bloem, zout en peper. (Dit zorgt ervoor dat de sappen in de vis blijven en hij net iets krokanter wordt)

  2. Verhit een pan op middelhoog vuur met wat boter of olie. Leg de filets met de huidkant naar beneden in de pan. Bak tot de huid goudbruin en krokant is. Draai ze daarna nog kort om en haal uit de pan.

  3. Voor de saus: meng in een klein pannetje de mosterd, kookroom, een eetlepel citroensap en wat rasp van de schil. Laat op laag vuur een paar minuten zachtjes inkoken tot een romige saus.

  4. Serveer de vis met de saus erover. Werk af met wat tuinkers of een plukje dille.

Lekker met een frisse komkommersalade en wat gebakken aardappeltjes en natuurlijk een goed gekoelde Crizia Vermentino van Atlantis.

Jelmer's favoriet

Cantina Atlantis Crizia

€ 15,00
Jelmer's favoriet

Cantina Atlantis Crizia

€ 15,00

Deze topklasse Vermentino uit het hart van Sardinië is een must-try voor elke wijnliefhebber. De wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig uit een enkele, hooggelegen wijngaard op granietbodem – het perfecte terroir voor Vermentino. Het resultaat? Een rijke en complexe wijn met een expressieve geur van bloemen, die zich ontvouwt tot tropisch fruit zoals ananas en perzik.

In de smaak proef je een minerale ziltigheid, frisse citrustonen van groene appel en citroen, en een volle, verfijnde afdronk. Perfect bij vis, schaal- en schelpdieren of mediterrane gerechten, deze Vermentino brengt het beste van Sardinië in je glas.